Umrla še dva hrvaška gasilca

Datum 6.9.2007 10:31:29 | Kategorija: Evropa

6. 9. (STA) - Zaradi posledic hudih opeklin sta ponoči v zagrebških bolnišnicah umrla še dva hrvaška gasilca, ki sta sodelovala pri gašenju požara na otoku Kornat prejšnji četrtek, je sporočilo hrvaško ministrstvo za zdravstvo. Skupno je zaradi požara na Kornatu umrlo 11 gasilcev.


Od sedmih hudo ranjenih gasilcev, ki so jih po požaru prepeljali v zagrebške in splitske bolnišnice, se zdravniki borijo za življenja še dveh, ki sta na zdravljenju v Splitu. 

Policija je doslej opravila pogovore z več kot sto osebami, ki so bile kakorkoli povezane z največjo tragedijo hrvaškega gasilstva. Policija pa ni hotela potrditi poročanja hrvaških medijev, da je med njimi tudi poveljnik gasilcev Šibeniško-kninske županije, ki ga sorodniki umrlih najbolj krivijo za tragedijo. Kot je sporočila, tudi ni prejela uradne prijave o grožnjah s smrtjo, ki naj bi jih po poročanju medijev prejel omenjeni poveljnik. 

Preiskovalci so našli fotoaparat, s katerim je eden izmed umrlih gasilcev posnel dogodke na kraju nesreče. Kot na svoji spletni strani piše Jutarnji list, med strokovnjaki prevladuje mnenje, da je nesrečne gasilce presenetil požarni vihar, ki ga je čez območje, na katerem so bili, razpihoval močan južni veter. 

Policija je dva dni po nesreči sporočila, da je požar na Kornatu izbruhnil zaradi cigaretnega ogorka, ki ga je v suho travo odvrgel 20-letni delavec Nacionalnega parka Kornati. Osumljencu, ki so mu podaljšali pripor, grozi tri leta zapora zaradi kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti. Odvetnik osumljenca je izjavil, da se njegov varovanec ne počuti krivega za nesrečo. 

www.planet.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3030