Napihnjena cisterna povzročila preplah v Mariboru

Datum 5.9.2007 22:11:19 | Kategorija: Slovenija

Maribor - Na Cesti proletarskih brigad v bližini trgovskega centra Qlandia v Mariboru je danes nekaj po 17. uri obstalo pokvarjeno vozilo, ki se mu je napihnila tisočlitrska cisterna. Kot so povedali v dežurni službi mariborske poklicne gasilske brigade, intervencija še vedno poteka, vendar so stvari že pod nadzorom in nevarnosti za hujšo nesrečo ni več.

Inšpekcijske službe še vedno ugotavljajo vsebino cisterne, nato pa jo bodo po prevozu na drugo lokacijo prečrpali, so še povedali gasilci.

Na Policijski upravi Maribor so dogodek potrdili, po besedah tiskovnega predstavnika Franca Virtiča pa so mariborski policisti sodelovali le pri preusmerjanju prometa v času intervencije.

Cisterna je bila napolnjena z natrijevim hidroksidom

Vodja intervencije mariborskih gasilcev Milan Šega je sicer za Radio Slovenija povedal, da naj bi bila cisterna do treh četrtin napolnjena z natrijevim hidroksidom, ki je za zdravje ljudi nevaren pri vdihavanju. Ker je obstajala nevarnost razlitja, so bližnje stanovalce zaprosili, da ostanejo v zaprtih prostorih in se ne približujejo kraju dogodka. (STA/Foto BOBO)

siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3029