Izolanka je zapeljala z avtoceste

Datum 4.9.2007 21:08:32 | Kategorija: Slovenija

POSTOJNA

Z otrokom s ceste

Kako previden je treba biti pri vožnji otroka na zadnjem sedežu, je v nedeljo popoldan izkusila 30-letna Izolanka. Ko je za hip pogledala dveletnega otroka, je zapeljala z avtoceste in po približno 50 metrih trčila v telefonski stebriček. Z zlomljeno nogo so jo odpeljali v bolnišnico. V Izoli je Korošec zbil kranjskega motorista in sopotnico, v Tribanu pa je Tolminko z avtom zaneslo s ceste naravnost v pešca.

Nesreča se je zgodila v popoldanskih urah, ko se je 30-letna Izolanka očitno vračala po avtocesti proti domu. Pri Postojni, tik pod nadvozom lokalne ceste čez avtocesto, se je v skrbi za svojega dve leti starega otroka obrnila s telesom in med vožnjo pogledala otroka na zadnjem sedežu. Nekaj sekund nepazljivosti je bilo očitno dovolj za nesrečo. Voznica je ob nagibanju v desno očitno tudi volan potegnila za seboj in tik pred odbojno ograjo zapeljala z avtoceste v obcestni jarek. Po njem je vozila še kakih 50 metrov, dokler ni za odbojno ograjo trčila v telefonski stebriček. Otrok v nesreči ni bil poškodovan, voznica pa si je ob trku zlomila nogo in so jo morali na kraju oskrbeti postojnski reševalci, nato pa so jo odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Medtem so gasilci PGD Postojna kraj nesreče zavarovali in pomagali reševalcem pri prenosu poškodovane, nato pa razbit avto z dvigalom dvignili na tovornjak avtovleke. Na kraju je pomagalo deset gasilcev s tremi vozili. Na vozilu je nastalo za približno 5000 evrov škode, voznica pa si je poleg strahu zase in za otroka prislužila še kazen.

Popoldan je v Izoli 23-letnik iz Slovenj Gradca naglo in nenapovedano spremenil smer vožnje in trčil v 37-letnega motorista iz Kranja, pri čemer se je lažje poškodovala 33-letna sopotnica na motorju, zvečer pa je počilo še v Tribanu, kjer je 36-letno Tolminko v ovinku zaneslo s ceste, pri čemer je povozila 23-letnega, ki je v trčenju utrpel hude telesne poškodbe. Domačin se zdravi v izolski bolnišnici. DC

Izolanka je z otrokom v razbitinah obtičala za odbojno ograjo

Vir: www.primorske.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3025