Grčija: Požari se umirjajo

Datum 3.9.2007 16:51:42 | Kategorija: Evropa

Požari, ki so pustošili po Grčiji in so zahtevali najmanj 64 življenj, se po navedbah grških oblasti umirjajo.

Požari, ki so pred tednom dni začeli pustošiti po Grčiji in so zahtevali najmanj 64 življenj, se po navedbah grških oblasti umirjajo in so pod nadzorom. Po poročanju gasilcev naj bi se požara na gori Parnon na vzhodu Peloponeza in v gorati Arkadiji,umirila. Ker se v prihodnjih dneh lahko okrepijo močni vetrovi, razmere ostajajo napete. V severni Grčiji pa so močni nalivi in padec temperatur zmanjšali možnost novih požarov.Požari v Grčiji
Na pomoč v boju z ognjenimi zublji je Grčiji priskočilo dvanajst članic EU, med njimi s helikopterjem in osebjem tudi Slovenija. (Foto: Reuters)
Požari so po navedbah Evropske komisije samo konec avgusta v Grčiji uničili 184.000 hektarjev površin, v tem letu pa že skoraj 269.000 hektarjev površin, kar je nekaj več kot znaša površina Luksemburga. Požari poleti niso prizanesli niti Italiji in Španiji, med tem ko se je Velika Britanija junija in julija bojevala z obsežnimi poplavami.
Grčija žaluje Gasilci se še vedno bojujejo z ognjem na južnem področju Peleponeza, so sporočili predstavniki oblasti. Zaradi tragične smrti matere in štirih otrok, ki so umrli v požaru, se je žalovanja in pogreba na jugu Grčije udeležilo več kot 500 Grkov. Požari v Grčiji
Grki žalujejo zaradi smrti matere s štirimi otroki, ki so umrli v požaru. (Foto: Reuters)
V nedeljo so se tako na Peleponezu pojavili močni vetrovi, ki so onemogočali gašenje požarov. Gasilci so pričakovali tudi dež, vendar pa so poudarili, da zgolj dež ne bo omejil požara. Evropska Unija je prejšnji teden dejala, da bi lahko Grčiji ponudila 600 milijonov evrov pomoči.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3019