Hrvaški gaslici so živi zgoreli

Datum 2.9.2007 12:10:05 | Kategorija: Evropa

Zagreb - Šest hrvaških gasilcev na otoku Kornat je umrlo zaradi opeklin 3. in 4. stopnje po 90 do 95 odstotkov telesa in zaradi zadušitve, kot se je predvidevalo.
Obdukcija hrvaških patologov je pokazala, da so gasilci živi zgoreli. Čeprav so v njihovih pljučih visoka koncentracija ogljikovega monoksida, so umrli izključno od opeklin. Po mnenju alpinista in člana Hrvaške gorske reševalne službe Stipeta Božića so gasilci umrli v "pol minute ali v minuti".

Za posledicami opeklin, ki jih je dobil v četrtek pri gašenju požara na otoku Kornat, je v noči na soboto v zagrebški bolnišnici sicer umrl še sedmi hrvaški gasilec.

Zaradi cigaretnega ogorka

Policija bo vložila kazensko ovadbo zoper 20-letnega receptorja Narodnega parka Kornati, ki je osumljen, da v četrtek dopoldne sprožil požar, ko je v suho travo odvrgel cigaretni ogorek. Grozijo mu tri leta zapora.
Požar se je zaradi močnega vetra in suhe trave hitro razširil na dolžino sedem kilometrov. Ogenj je obkrožil trideset gasilcev, od katerih je sedem mrtvih, še šest pa težko poškodovanih.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3013