Slovenske ceste usodne za tri ljudi

Datum 2.9.2007 10:19:18 | Kategorija: Slovenija

V soboto so zaradi neprilagojene hitrosti na naših cestah umrli trije ljudje - dva voznika motornega kolesa in voznik osebnega avtomobila.
Prva nesreča se je ob 12.00 zgodila v Črni pri Kamniku. 44-letni voznik tovornega avtomobila iz Šmartnega ob Paki je vozil od Stahovice proti Črnivcu.

Ko je pripeljal do levega nepreglednega ovinka, je začel prehitevati skupino kolesarjev v trenutku, ko mu je iz nasprotne smeri pripeljal 30-letni voznik motornega kolesa iz okolice Šentjurja pri Celju. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je voznik motornega kolesa padel po vozišču in zdrsnil pod tovorni avtomobil.

Izgubil nadzor nad vozilom
Ob 17.08 se je na avtocesti Grosuplje-Ljubljana v bližini kraja Polica pripetila še prometna nesreča s smrtnim izidom. Nesreča se je zgodila, ko je 43-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane pri menjavanju voznega pasu izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno v usek, globok približno 18 metrov. Hudo poškodovanega so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je pozneje umrl.

Nepravilno prehitevanje
Ob 23.08 pa je na cesti Ilirska Bistrica-Pivka 34-letni voznik motornega kolesa iz Unca v desnem nepreglednem ovinku prehiteval osebni avtomobil in pri tem zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, padel ter trčil v odbojno ograjo na levi strani vozišča. Poškodbam je na kraju nesreče podlegel.

Vir: rtvslo.siNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3012