Veter na Obali ruval drevesa in odkrival strehe

Datum 30.8.2007 20:52:38 | Kategorija: Slovenija

Četrtek, 30.08.2007 ob 20:10

Koper - Neurje z močnim vetrom, ki je popoldan zajelo Obalo, je povzročilo največ preglavic v Izoli in Kopru, so sporočili z uprave RS za zaščito in reševanje. Neurje s točo pa je prizadelo tudi občine Dobrna, Slovenske Konjice ter Makole.

Močan veter je na Kopališkem nabrežju v Kopru odkril okoli 50 kvadratnih metrov strehe skladišča, ki je padla na 15 parkiranih osebnih vozil in jih poškodovala. Zaradi vetra pa so delavci Kapitanije Koper v izolsko marino varno pospremili jadrnico. Na območju občine Izola in občine Koper je veter ruval drevesa.

Veter je v Kopru podrl sedem dreves

Na Morovi ulici in Prešernovi cesti v Izoli je veter podrl dve drevesi, ki so ju odstranili delavci Komunalnega podjetja. Na območju občine Koper pa je veter podrl sedem dreves, od tega je v kraju Čežarji veji hrast poškodoval stanovanjsko hišo, na Vojkovem nabrežju pa so veje poškodovale parkirano osebno vozilo. Posledice odstranjujejo gasilci iz Kopra, Pobegov in Črnega Kala ter delavci Komunale Koper.

Kot oreh debela toča poškodovala vinograde

V občini Makole je po podatkih izven sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami tudi kot oreh debela toča močno poškodovala vinograde, sadovnjake in koruzna polja. Obilne padavine pa so poškodovale tudi precej cest, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Kleti je zalila voda

Meteorna voda je zaradi neurja, ki je v sredo popoldan zajelo osrednjo Slovenijo, zalila kleti petih stanovanjskih hiš na območju Ljubljane. Vodo so iz štirih kleti na ulici Preloge v Šmartnem pri Ljubljani izčrpali ljubljanski poklicni in tacenski prostovoljni gasilci, iz kleti stanovanjske hiše na Bernikovi ulici v Medvodah pa so vodo izčrpali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Preska Medvode.

Zvečer je zaradi dviga gladine vodotoka voda začela iztekati preko cestišča v kraju Podgorje v občini Slovenj Gradec. Posledice neurja so odpravili tamkajšnji gasilci.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=3000