Na obvoznici pri Golovcu 7 mrtvih

Datum 27.8.2007 10:48:07 | Kategorija: Evropa

Črna kronika, 26. avgust 2007 23:35, zadnji poseg 27. avgust 2007 08:14
Ljubljana - RTV SLO

Krvav konec nedeljskega dne

V hudi nesreči na ljubljanski obvoznici med predoroma Golovec in Strmec je umrlo sedem ljudi.

Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 27-letni voznik osebnega avtomobila znamke BMW z romunsko registrsko oznako, ki je vozil iz predora Strmec proti predoru Golovec. Med predoroma, kjer se izvajajo dela na cesti, je med tablami za usmerjanje prometa začel polkrožno obračati, tako da je zapeljal levo na nasprotno smerno vozišče.

V tistem trenutku je iz predora Golovec pravilno pripeljal 64-letni voznik osebnega avtomobila audi s slovenskimi registrskimi oznakami in s prednjim delom vozila silovito trčil v bočni del vozila povzročitelja.

Ob trčenju sta zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrla oba voznika in dva potnika v povzročiteljevem vozilu. Trije poškodovani so bili odpeljani v Kinični center v Ljubljani. Tam so umrli še dva sopotnika v povzročiteljevem vozilu ter potnica v vozilu udeleženca.

Na ljubljanski obvoznici so se v nedeljo zvečer zgodile še tri nesreče. Dve pred predorom Golovec - ena iz smeri Debelega hriba, druga iz smeri Rudnika. Tretja nesreča se je zgodila med izvozom Brezovica in razcepom Kozarje. Na tem delu obvoznice so nastajali daljši zastoji.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2987