25 zapornikov umrlo v požaru

Datum 23.8.2007 17:12:35 | Kategorija: Svet

Četrtek, 23.08.2007 ob 15:02

Rio de Janeiro - V požaru, ki je izbruhnil v brazilskem zaporu Ponte Nova, potem ko so zaporniki v zaporniških celicah zanetil vzmetnice, je umrlo najmanj 25 zapornikov. Po poročanju policije naj bi šlo za medsebojne obračune zapornikov, ki so organizirani v kriminalne združbe.

Požar je izbruhnil med jutranjim izgredom skupine zapornikov, potem ko se je ta prebila iz enega dela zapora v drugo krilo zapora, kjer so bili zaprti zaporniki druge kriminalne združbe. V njihovih celicah so zažgali vzmetnice, požar je nato zajel omenjeno krilo zapora in ga v celoti uničil. Policiji je uspelo izgrednike umiriti in zajeti šele z vodnimi topovi in solzivcem.

Prenatrpani zapori

Znano je, da v prenatrpanih brazilskih zaporih organizirane kriminalne združbe pogosto medsebojno obračunavajo. V zadnjih letih je večkrat prišlo tudi do množičnih zaporniških izgredov. Da je prenatrpan tudi zapor Ponte Nova, ki se nahaja 180 kilometrov jugovzhodno od mesta Belo Horizonte v osrednji Braziliji, kažejo sledeči podatki: v prostoru, ki je uradno namenjen 87 zapornikom, biva več kot 175 zapornikov. (siol.net/Foto Reutes)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2974