Tajvansko letalo zgorelo, potniki rešeni

Datum 20.8.2007 12:19:58 | Kategorija: Svet

Tokio/Taipei - Boeing 737 tajvanske letalske družbe China Airlines je bil danes popolnoma uničen v spektakularnem požaru na glavnem letališču japonskega otoka Okinava. 155 potnikov in osem članov posadke, ki so prišli z letom iz Taipeija, se je rešilo brez poškodb.Tajvansko letalo zgorelo, potniki rešeni

Tokio/Taipei - Boeing 737 tajvanske letalske družbe China Airlines je bil danes popolnoma uničen v spektakularnem požaru na glavnem letališču japonskega otoka Okinava. 155 potnikov in osem članov posadke, ki so prišli z letom iz Taipeija, se je rešilo brez poškodb.


Požar na levem motorju letala se je vnel šele po pristanku letala, tako da so nato potnike in posadko pravočasno evakuirali iz letala. Motor je nato eksplodiral in ogenj je zajel celotno letalo. Gasilci so ogenj na letališču v kraju Naha pogasili čez kako uro.


Po poročanju nekaterih lokalnih medijev naj bi bila lažje ranjena član posadke letala in uslužbenec letališča, po poročanju drugih pa dva potnika, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Nejasno je tudi število potnikov, saj je predstavnik japonskega ministrstva za promet Akihiko Tamura dejal, da je bilo na letalu 157 potnikov, medtem ko je China Airlines sporočila, da jih je bilo 155.

Vzrok požara še ni znan, izključili pa so že možnost terorizma.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2965