Trije mrtvi na tirih

Datum 19.8.2007 11:50:04 | Kategorija: Slovenija

V kraju Cirkovce se je zgodila huda prometna nesreča. Avto je zapeljal na tire, ko je pripeljal vlak. Trije ljudje so umrli.

Prometna nesreča se je zgodila na prehodu čez železniško progo Ptuj - Slovenska Bistrica pri kraju Cirkovce v občini Kidričevo. Voznik osebnega vozila je zaplejal na progo v trenutku, ko je po njej pripeljal vlak.V hudem trčenju so umrli trije sopotniki, medtem ko je voznik nesrečo preživel in so ga odpeljali v bolnišnico, je za 24ur.com povedal predstavnik PU Maribor Boris Bajec.Policisti so bili o trčenju obveščeni ob 9.21 in so še na prizorišču. Tja sta se napotila tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec. Vzrok in okoliščine nesreče so še nejasni.
Protesti niso pomagali
Krajani Cirkovc že dlje časa opozarjajo na nevaren prehod čez železnico, februarja letos pa so zato pripravili tudi proteste. Prekipelo jim je, potem ko sta se v tednu dni tam zgodili dve nesreči, ki sta zahtevali dve življenji.Na omenjenem mejnem prehodu je od leta 2001 umrlo že enajst ljudi. Krajani zahtevajo postavitev zapornic. Na Agenciji za železniški promet sicer nameravajo urediti nevarne prehode v občini, tudi omenjenega. Z deli bi že morali začeti, vendar se tudi v tem primeru zapleta z javnim razpisom za izvajalca del, ki traja že več kot leto dni.

vir:www.24ur.com
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2960