Po požaru proizvodnja stoji

Datum 17.8.2007 12:12:51 | Kategorija: Slovenija

Metlika | 17.8.2007 |

V metliški tovarni Beti ocenjujejo v požaru nastalo škodo. Proizvodnja bo znova stekla šele v ponedeljek.
Požar, ki je v četrtek popoldne zajel tovarno Beti v Metliki, je po prvih ocenah povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

V tovarni Beti še ugotavljajo, kolikšno škodo je povzročil požar. Po prvih ocenah naj bi ta znašala okoli 10 tisoč evrov (Foto: POP TV) Zagorelo je ob zračniku prezračevalnega sistema na strehi obrata suhe barvarne v tovarni, ogenj je zajel tudi del ostrešja tovarne. V požaru je po podatkih policije zgorelo okoli 120 kvadratnih metrov ostrešja, medtem ko je direktorica kadrovsko-splošne službe Beti Vida Šegina Matkovič povedala, da je ogenj uničil 400 kvadratnih metrov ostrešja. Vzrok požara še ni znan.
Proizvodni prostori niso bili poškodovani, a so bili pri gašenju zaliti. Proizvodnja bo tako do ponedeljka stala, saj v tovarni pregledujejo stroje in iščejo morebitne okvare na raztezalnem stroju. Ugotoviti morajo, ali ga nista voda in požar morebiti poškodovala.
Točnih podatkov o škodi še nimajo zbranih, končna ocena bo znana ob pregledu materiala in zaloge. Nekaj ga je delno poškodovanega, veliko pa tudi popolnoma. Zastoj proizvodnje bo sicer neugodno vplival na poslovanje podjetja, je pojasnila Šegina Matkovičeva. V podjetju se namreč bojijo, da bodo zaradi zastoja enega poglavitnih strojev v proizvodnji in zaradi
neizpolnjenih rokov izgubili kupce.

Vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2951