Katastrofalne posledice poplav

Datum 15.8.2007 13:34:36 | Kategorija: Svet

Uničujoče poplave v Severni Koreji bi lahko prizadele do 300.000 ljudi in bodo še poslabšale življenjske razmere tamkajšnjega prebivalstva.
Generalni sekretar ZN Ban Ki Moon je medtem sporočil, da je že odredil preučitev posledic poplav ter oceno, koliko pomoči bo Severna Koreja potrebovala, da bo preblodi krizo.

Kot je povedal regionalni predstavnik WFP Paul Risley, se Severna Koreja sooča s krizo, ki je prizadela do 300.000 prebivalce, uničila več deset tisoč domov in hudo poškodovala letošnji letini. Po Risleyvih besedah bo potrebno poskrbeti predvsem za razdelitev hrane in dolgoročno pomoč v hrani, saj bodo letošnje poplave negativno vplivale tudi na prihodnje letine.

Komunistična država, ki ji je letos že pred poplavami primanjkovalo milijon ton oziroma 20 odstotkov hrane, da bi zadovolila potrebe svojega prebivalstva, je že zaprosila za mednarodno pomoč, da bi rešila krizo, nastalo zaradi poplav, ki so po podatkih Rdečega križa najhuje v zadnjih desetih letih.

Generalni sekratar ZN Ban Ki Moon je medtem zagotovil, da so ZN pripravljeni zagotoviti humanitarno pomoč Severni Koreji, delagacija ZN pa je po besedah Banove predstavnice Michele Montas že v prizadeti državi in ocenjuje stanje.

Vir: 24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2945