Kitajska: most pod seboj pokopal najmanj 22 ljudi

Datum 14.8.2007 15:44:40 | Kategorija: Svet

Peking - osrednjem delu Kitajske se je v ponedeljek v reko zrušil most. Do nesreče mostu nad reko Tuo v provinci Hunan je prišlo v času, ko so se oblasti pripravljale, da ga konec meseca predajo v uporabo, po zadnjih podatkih pa je pri tem umrlo najmanj 22 ljudi, približno 20 je ranjenih, medtem ko jih 46 še pogrešajo.Kitajska: most pod seboj pokopal najmanj 22 ljudi 

Peking - osrednjem delu Kitajske se je v ponedeljek v reko zrušil most. Do nesreče mostu nad reko Tuo v provinci Hunan je prišlo v času, ko so se oblasti pripravljale, da ga konec meseca predajo v uporabo, po zadnjih podatkih pa je pri tem umrlo najmanj 22 ljudi, približno 20 je ranjenih, medtem ko jih 46 še pogrešajo.


Ko se je 328 metrov dolg in 42 metrov visok most nenadoma zrušil v reko, je približno 123 delavcev na njem opravljalo manjša dela. Pristojne službe za varnost pri delu za zdaj nimajo pojasnil, zakaj se je most zrušil, so pa na kraj dogodka že prispeli prvi preiskovalci.


Do zrušenja je sicer prišlo v času, ko so oblasti napovedale, da bodo do leta 2010 uredile ali obnovile več kot 6000 poškodovanih ali slabo zgrajenih mostov po vsej državi. Kot je v ponedeljek pojasnilo kitajsko ministrstvo za komuniciranje, so bili številni mostovi zgrajeni na hitro, kar je privedlo do težav pri konstrukciji.

Vest iz Kitajske pa je prišla tudi nekaj dni po tem, ko se je v ameriškem Minneapolisu prejšnji teden porušil most čez reko Mississippi. Tamkajšnje oblasti so za zdaj potrdile osem smrtnih žrtev, štiri ljudi še vedno pogrešajo.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2941