Kenija: Več zemeljskih plazov zaradi obilnih padavin

Datum 12.8.2007 18:45:14 | Kategorija: Svet

Malava - Na afriški celini nesreča nikoli ne počiva. Na zahodu države se je zaradi obilnih padavin sprožilo več zemeljskih plazov, ki so pod seboj pokopali nekaj hiš v vasi Malava. V tragediji je umrlo najmanj 20 ljudi, 39 je ranjenih. Reševalci sicer skušajo najti še kakšne preživele, vendar trdijo, da je za to malo možnosti.Kenija: Več zemeljskih plazov zaradi obilnih padavin 

Malava - Na afriški celini nesreča nikoli ne počiva. Na zahodu države se je zaradi obilnih padavin sprožilo več zemeljskih plazov, ki so pod seboj pokopali nekaj hiš v vasi Malava. V tragediji je umrlo najmanj 20 ljudi, 39 je ranjenih. Reševalci sicer skušajo najti še kakšne preživele, vendar trdijo, da je za to malo možnosti.


Prebivalec Malave: "Ponoči smo slišali krike, pritekli smo in skušali izkopati pogrešane. Poznamo najmanj tri ljudi, ki jih je zasul plaz, odkopali smo le enega. Ljudje, ki so skušali pomagati, jih je tudi tudi zasul plaz. Mislim, da jih je bilo okoli 50."

Zemeljski plazovi v tem delu države niso pogosti, zato je ob dogodku zavladala velika panika. Ljudje niso vedeli, kako pomagati in šele člani kenijskega Rdečega križa so uspeli organizirati reševalno akcijo.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2929