Kdo podtika požare?

Datum 26.7.2007 10:51:04 | Kategorija: Evropa

Split | 26.7.2007 | M.M.
Vse večje število prič opozarja, da nekdo z morja izstreljuje signalne rakete proti otoku Šolta


 

Zgodaj zjutraj je na otoku Šolta izbruhnil nov požar na območju od Stomorske do Nečujma. Ogenj se širi z veliko hitrostjo, saj piha burja. Hiše trenutno niso v nevarnosti, težava pa je, da gori na nedostopnem območju.

Požar na Šolti
Otok je sinoči zapustilo okoli 400 ljudi, povečini turistov. Okoli 100 domačinov pomaga pri gašenju požarov (Foto: dnevnik.hr)
Oglaša pa se vse večje število ljudi, ki so opazili gliser, s katerega neznane osebe izstreljujejo signalne rakete na pogašene dele Šolte oziroma na območja, katere še ni zajel ogenj. Po opravljenem delu naj bi se z veliko hitrostjo odpeljali na odprto morje. Predstavnica Splitsko-Dalmatinske policijske uprave, Marina Kraljević - Gudelj, je za 24ur.com povedala, da trenutno še ne morejo z gotovostjo potrditi vzroka požarov. Prav tako še nimajo podatkov, kolikšna je nastala škoda zaradi ognja.Požar na Šolti
Zgodaj zjutraj je zagorelo na nepristopnem terenu, gasilcem pa preglavice dela tudi burja (Foto: POP TV)
200 gasilcev, 100 domačinov in 50 hrvaških vojakov se je vso noč borilo z ognjenimi zublji, tako da so nove okrepitve že na poti. Na prizorišče so prispeli tudi kanaderji.

Otok je sinoči zapustilo okoli 400 ljudi, povečini turistov. Brez elektrike so še vedno v Gornjem Selu in Stomorski. Po neuradnih informacijah naj bi na Šolti zgorelo približno 400 hektarjev zemljišča.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2871