V dveh požarih za okoli 60.000 evrov škode

Datum 24.7.2007 12:04:21 | Kategorija: Slovenija

Torek, 24.07.2007 ob 10:05

Murska Sobota/Celje - Vročinski val, ki je v preteklem tednu zajel območje Slovenije in okolice, je botroval tudi številnim požarom po državi. V ponedeljek je gorelo v Kuštanovcih, na območju Murska Sobota in v Dolu pri Gornjem gradu, na območju Celja. Ognjeni zublji so v omenjenih dveh požarih povzročili skupaj za 60.000 evrov škode, zaradi vdihovanja strupenih plinov pa so bile tri osebe prepeljane v bolnišnico.

Malo po 16. uri je zagorelo gospodarsko poslopje v Dolu pri Gornjem gradu, ogenj pa je do prihoda gasilcev zajel tudi del stanovanjske hiše, drvarnico in del gozda. Požar so ukrotili gasilci iz devetih prostovoljnih gasilskih društev v Zgornji savinjski dolini, po prvih ocenah pa je povzročil za 40.000 evrov gmotne škode. Lastnik poslopij se je pri reševanju živali pred ognjem zastrupil z ogljikovim monoksidom in se zdravi v celjski bolnišnici.

Skoraj ob istem času je zagorelo tudi gospodarsko poslopje v Kuštanovcih. Poslopje je pogorelo do tal, prav tako pa je ogenj vzel več kmetijskih pripomočkov in osebni avtomobil. Požar je sicer ukrotilo 100 gasilcev iz okoliških gasilskih društev, v njem pa sta bila zaradi vdihovanja dima poškodovana dva moška, ki so ju prepeljali v bolnišnico. Po prvih ocenah je požar povzročil za 20.000 evrov gmotne škode.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2863