Požar v Kanegri pogasili

Datum 22.7.2007 18:55:21 | Kategorija: Evropa

Nedelja, 22.07.2007 ob 16:12

Umag - Požar, ki je v soboto izbruhnil v bližini turističnega naselja Kanegra pri Savudriji, je pogašen, je povedala predstavnica za stike z javnostjo policije v Bujah Nataša Rogić.

Po prvih ocenah je zgorelo okoli tri hektarje gozda, materialno škodo pa bodo ocenili v ponedeljek, je še pojasnila in dodala, da je požar povzročil ogenj na prostem. Po njenih besedah v požaru ni bilo poškodovanih.

Požar ni bil podtaknjen

Rogičeva je povedala, da so izključili možnost, da bi bil požar v Kanegri podtaknjen. Pojasnila je še, da so turiste iz turističnega naselja Kanegra v soboto popoldan zaradi varnosti evakuirali, vendar so se že zvečer vrnili v naselje.
Pri gašenju požara so sodelovali gasilci iz Umaga, Poreča, Pazina, Buzeta in Novigrada, ki so si pri delu pomagali tudi s helikopterjem hrvaške vojske.

Pri Umagu na delu požigalec

Zaradi dima, ki ga je neslo vse do Črnega Kala, so prebivalce Slovenske Istre opozorili, naj ostanejo v zaprtih prostorih. Kot so objavili na spletni strani multimedijskega centra RTV Slovenija, je kakšno uro po izbruhu požarov v bližini Savudrije izbruhnil še požar v bližini Umaga, ki naj bi ga po neuradnih podatkih zanetil požigalec.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2858