Letalska nesreča v Braziliji

Datum 18.7.2007 9:22:27 | Kategorija: Svet

Huda letalska nesreča v Sao Paolu
Sao Paolo - Potniško letalo brazilske družbe Tam vrste vrste airbus A320 je v torek med pristankom v slabem vremenu zdrsnilo s steze na letališču Congonhas v Sao Paolu in se zaletelo v bencinsko postajo. Pri tem naj bi umrlo 176 ljudi, ki so bili na krovu letala in še najmanj 20 ljudi, ki so se nahajali v bližini nesreče.


Na to najbolj prometno letališče v Braziliji so že prišli reševalci, ki predvidevajo, da se bo število smrtnih žrtev povečalo.

Do nesreče je prišlo med pristankom letala, ki je v slabem vremenu zdrsnilo s steze na letališču Congonhas v Sao Paolu in se zaletelo v bencinsko postajo. Po trčenju letala v bencinsko postajo je prišlo do velike eksplozije in ogenj je bil viden nekaj kilometrov daleč.

Tridnevno žalovanje

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva je že razglasil tridnevno žalovanje za žrtve nesreče. Po besedah predstavnika predsednika pa je še prezgodaj govoriti o končnemu številu smrtnih žrtev.

Letališče Congonhas je najbolj prometno v Braziliji, saj je lani šlo skozi njega 18,5 milijona potnikov. Letališče je sicer stalno tarča kritik, saj naj bi imelo prekratko pristajalno stezo. Že v ponedeljek sta zaradi slabega vremena s steze zdrsnili dve letali, vendar žrtev ni bilo. Že septembra lani pa je na letališču prišlo do hude tragedije, ko sta v zraku nad letališčem trčili potniško letalo družbe Gol in zasebni reaktivec, pri čemer je umrlo 154 ljudi. (STA/siol.net/Foto Reuters)

vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2836