Pulj: Oče in sin preživela eksplozijo gliserja

Datum 14.7.2007 10:05:13 | Kategorija: Evropa

Pulj - Hitra reakcija gasilcev in kanček sreče sta preprečila tragedijo, ko je na bencinski črpalki za vodna vozila zagorel pet metrov in pol dolg gliser, katerega lastnik je bil 39-letni slovenski državljan.
Motor gliserja je eksplodiral po tem, ko ga je lastnik Saša Urankar napolnil z gorivom in prižgal. "Ko sem obrnil ključ, je vse pričelo goreti. S sinom sva prestrašena, saj se nama kaj podobnega še ni zgodilo. Lahko bi umrla," je za hrvaški časnik Večernji list povedal šokirani Urankar. Njegov 15-letni sin se je v trenutku eksplozije ravno pripravljal, da se vkrca na plovilo.

Za 15 tisoč evrov škode

Urankar je pravočasno skočil v vodo, nato pa je s kopnega lahko le nemočno opazoval delo gasilcev. Deseterica se jih je okoli deset minut borila z ognjem, škodo na plovilu pa ocenjujejo na dobrih 15 tisoč evrov.

Če bi eksplodiral rezervoar, bi bila škoda veliko večja

Predstavnik puljskih gasilcev je kasneje povedal, da bencinska črpalka ni bila ogrožena, čeprav se je požar zgodil v njeni neposredni bližini, saj je prav ogenj preprečil razlitje bencina po črpalki. Domnevajo, da je požar povzročil dotok goriva v motor, samo sreči pa se gre zahvaliti, da ni eksplodiral rezervoar, saj bi bila v tem primeru eksplozija veliko bolj pogubna.
Vir:siolNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2826