Včerajšne neurej najbolj prizadelo Vrhniko z okolico

Datum 3.7.2007 14:14:30 | Kategorija: Slovenija

Huda nevihta s točo, ki je v ponedeljek prizadela območje Vrhnike in Logatca, je poplavila številne kleti in prekinila oskrbo z vodo in elektriko.


Predstavnik uprave za zaščito in reševanje Bojan Kontarič je za MMC povedal, da podatke o škodi, ki jo je povročilo neurje, še zbirajo. V prizadetih občinah so na terenu vse pristojne službe in ekipe reševalcev, kolikšna bo škoda, pa bo znano šele potem, ko bodo pristojne komisije zbrale vse podatke.

Najhuje je bilo na Vrhniki
Nekaj po 15. uri je zaradi močnega deževja meteorna voda zalila okoli 85 kleti, pri izčrpavanju pa je sodelovalo več kot 160 gasilcev. Voda je že tretjič v dveh letih poplavila tudi vrhniški zdravstveni dom, a na srečo le prostore kurilnice.

V Logatcu sta dež in veter izruvala drevo iz znamenitega Napoleonovega drevoreda. Drevo je poškodovalo mimovozeči avtomobil, poškodovanih pa k sreči ni bilo.

Neurje je veliko škode povzročilo tudi na cestah, kjer so ekipe reševalcev šele zjutraj odpravile vse posledice. O težavah so sicer poročali tudi iz Horjula, Rakeka, Cerknice in Polhovega Gradca, kjer je voda zalila kletne prostore osnovne šole.

Na Bovškem jo je skupila filmska ekipa
Na območju Bovškega je meteorna voda poplavila šotorišče filmske ekipe. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Bovec so izčrpali vodo iz šotorov in očistili zalite zabojnike.

Neurje je prizadelo tudi obalo, kjer je meteorna voda v Semedeli odprla nekaj jaškov.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2800