Na Braču dve nesreči lažjih letal

Datum 2.7.2007 20:43:46 | Kategorija: Evropa

Split - Na otoku Brač sta se včeraj in danes pripetile kar dve letalski nesreči, v katerih sta se dve osebi težje poškodovali.Na Braču dve nesreči lažjih letal

Split - Na otoku Brač sta se včeraj in danes pripetile kar dve letalski nesreči, v katerih sta se dve osebi težje poškodovali.


Danes je okoli poldneva med spuščanjem na pristajalno stezo strmoglavilo manjše letalo tipa CT-42 Ikarus avstrijskih oznak, ki se je nato vžgalo. V nesreči sta se dva avstrijska državljana težje poškodovala, zato so ju s helikopterjem prepeljali v splitsko bolnišnico.

Opekline prizadele 80 odstotkov telesa

72-letni pilot Joszef Reindl in kopilot Heinrich Hain sta sicer v stabilnem stanju, vendar je slednji utrpel težke opekline po celem telesu. Opekline tretje stopnje so namreč prizadele 80 odstotkov njegovega telesa.

Pilot, ki ima opečeno roko in del obraza, je sicer prevzel krivdo za nesrečo, saj je skušal pristati s prevelike višine.

Včeraj v morje strmoglavilo ultralahko letalo

To pa ni edina letalska nesreča na istem območju, saj je včeraj v morje strmoglavilo manjše letalo, vendar pa sta bila oba potnika skorajda nepoškodovana. Ultralahko letalo je zaradi zračnega vrtinca strmoglavilo takoj po vzletu.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2797