Motorji so zgoreli

Datum 2.7.2007 15:38:47 | Kategorija: Slovenija

ŠEMPETER 29.6.2007
Vzrok požara naj bi bil že znan, a ga še niso razkrili

V industrijski hali podjetja Iskra Avtoelektrika se je v petek zvečer vnel hud požar, ki je uničil celo proizvodno linijo. Kriminalisti naj bi po neuradnih informacijah po sobotnem ogledu že odkrili vzrok požara.

 Preizkuševalnica zaganjalnikov je praktično uničena

Požar se je vnel v petek zgodaj zvečer, okrog 19.30, v hali za preizkuse zaganjalnikov. Ogenj so pogasili šempetrski prostovoljni in novogoriški poklicni gasilci, skupaj jih je v akciji sodelovalo nekaj manj kot 15. Pri gašenju je bil zahteven predvsem vstop v prostor, ki je problematičen pri vsakem posredovanju. K sreči je bil med šempetrskimi gasilci tudi uslužbenec podjetja Iskra, ki je prostor nekoliko bolje poznal.

Požar so relativno hitro obvladali. Nevarnosti razširitve ognja na sosednje stavbe ni bilo, saj je stavba, v kateri preizkušajo zaganjalnike za dizelske motorje, oddaljena od drugih industrijskih prostorov. Šempetrski prostovoljci so ostali na požarni straži.

Kot so sporočili iz policijske uprave Nova Gorica, je v požaru popolnoma zgorelo nekaj dizelskih motorjev, nekaj pa jih je poškodovanih. “Materialna škoda je velika,” so sporočili policisti, uradne ocene škode pa v nedeljo še ni bilo.

Uradno ostaja neznan tudi vzrok za petkov požar. Prizorišče so si v soboto ogledali novogoriški kriminalisti, spremljal jih je požarni inšpektor. O dogodku pa sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalni tožnik in okrožna državna tožilka. Po neuradnih informacijah naj bi preiskovalci že odkrili vzrok požara, vendar je uradne odgovore pričakovati šele danes. VH

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2794