Tovornjaku so popustile zavore

Datum 16.6.2007 14:06:50 | Kategorija: Slovenija

PODNANOS Nesreča na Rebrnicah
Mnogi vozniki na poti iz Vipavske doline proti Ljubljani (in obratno) bentijo nad počasno vožnjo tovornjakarjev po Rebrnicah. Če pa se tovornjak sredi Rebrnic prevrne, postane lahko vožnja od Razdrtega do Podnanosa prava mora ...

Prav to se je zgodilo v četrtek popoldne. Ob 17.25 so ajdovske gasilce obvestili, da se je sredi Rebrnic prevrnilo tovorno vozilo, naloženo z lesom za predelavo. Tovornjaku so med vožnjo po klancu odpovedale zavore, zaradi česar je voznik - hrvaški državljan - v blagem ovinku zapeljal s ceste. Vozilo se je prevrnilo na bok. Na srečo voznik in sovoznik nista bila poškodovana.

Ker je iz poškodovanega vozila (najhuje jo je skupila kabina tovornjaka) pričelo iztekati gorivo, so morali štirje gasilci iz Gasilsko-reševalnega centra Ajdovščina, ki so z dvema voziloma nemudoma prihiteli na pomoč, najprej prečrpati gorivo in nevtralizirati tekočino, ki se je že izlila po cestišču. “Zaradi varnosti smo tudi odklopili akumulator na tovornjaku,” je povedal vodja intervencije Dušan Batista.

Zaradi nesreče je bil nekaj časa oviran promet med Razdrtim in Podnanosom. Nastale so kolone, ki so povzročale sive lase ostalim udeležencem v prometu, da bi preprečili morebitne nove nevšečnosti, so morali gasilci dobro sprati cestišče, dodatne zastoje pa je kasneje povzročilo še dvigovanje prevrnjenega tovornjaka. Ker je bila kabina precej poškodovana, vozilo ni bilo več v voznem stanju.
Vir:Delo

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2743