Velika požarna ogroženost na koprskem območju

Datum 25.4.2007 12:40:27 | Kategorija: Slovenija

Koper - Zaradi dolgega sušnega obdobja in nevarnosti pred požari v naravnem okolju je od 14. aprila na kraških območjih Mestne občine Koper razglašena velika požarna nevarnost.

V tem času je tako na območjih občine do preklica prepovedano vsakršno kurjenje v naravi. Za neupoštevanje navodil je predpisana kazen v višini 125 evrov.

Prepoved kurjenja v gozovih
Na vseh ostalih območjih, kjer ni razglašena velika požarna ogroženost, pa veljajo določbe uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju, ki določajo, da je kurjenje prepovedano v gozdovih ter na zemljiščih in predelih, kjer lahko ogenj ogrozi gozd, so opozorili policisti PU Koper.

Posebna navodila za kurjenje kresov

Na vseh ostalih kuriščih pa mora biti njihova okolica očiščena in obdana z negorljivim materialom. Kurišče mora biti od gozda oddaljeno najmanj 50 metrov oz. 100 metrov od prometnih poti in objektov, kjer izdelujejo ali hranijo vnetljive snovi. Navodila veljajo tudi za kurjenje kresov, so še pojasnili koprski policisti.

Sicer te dni policisti in Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami izvajajo poostren nadzor nad upoštevanjem navodil zgoraj omenjene uredbe. Velika požarna ogroženost pa velja tudi na območju izpostav Ljubljana, Kranj, Celje, Slovenj Gradec, Maribor, Ptuj, Trbovlje, Novo mesto, Postojna in Nova Gorica. (STA/Foto BOBO)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2599