V požaru umrlo pet dojenčkov

Datum 22.4.2007 14:01:32 | Kategorija: Evropa

Sarajevo | 22.4.2007 |

V požaru v sarajevski sirotišnici je umrlo pet dojenčkov, sedemnajst se jih v bolnišnici bori za življenje.

Za pet malčkov je pomoč prišla prepozno (slika je simbolična) (Foto: Reuters) V sarajevski sirotišnici je zgodaj zjutraj izbruhnil požar, v katerem je življenje izgubilo najmanj pet malčkov, gasilci pa so iz ognjenih zubljev uspeli rešiti 23 otrok in eno od varušk. Vsi otroci, med katerimi jih je več zaradi težkih poškodb še vedno v resnem zdravstvenem stanju, so že bili prepeljani v bližnjo pediatrično kliniko, so potrdili v bolnišnici Koševo in na tamkajšnji policiji. Vzrok požara zaenkrat še ni znan.
Po podatkih sarajevskih gasilcev je požar izbruhnil v tretjem nadstropju sirotišnice, kjer so spali otroci, in se tako hitro razširil, da kljub hitri akciji niso uspeli rešiti vseh. Eden od malčkov je bil zaradi zadušitve z dimom mrtev že ob prihodu gasilcev, štirje pa so umrli med oživljanjem.
"Vsi otroci, ki smo jih hospitalizirali, so bili dojenčki," je dejala predstavnica sarajevske klinike Koševo Biljana Jandrić. "Eden od dojenčkov je bil mrtev že ob prihodu v bolnišnico, za ostale štiri pa smo storili vse, kar je mogoče, vendar jih nismo mogli rešiti," je povedala.

Vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2594