Obisk delegacije češke uprave gasilsko reševalne službe

Datum 20.4.2007 17:37:47 | Kategorija: Slovenija

Na dvodnevnem obisku na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje je delegacija Glavne uprave Češke gasilsko reševalne službe.

Danes dopoldan so gostje obiskali Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani. Predstavniki uprave in centra so jih seznanili s slovenskim sistemom zaščite in reševanja, predstavili so jim center na Igu, kjer so posebno pozornost namenili izobraževalnim programom in programom usposabljanja. Gostje iz Češke so si ogledali tudi učilnice in poligone, kjer potekajo izobraževanja in usposabljanja slušateljev.
Popoldan bo češka delegacija obiskala ljubljansko poklicno gasilsko brigado.
Jutri, v petek, 20. aprila, bodo gostje iz Češke obiskali URSZR v Ljubljani, kjer jih bodo uvodoma seznanili z državnimi načrti zaščite in reševanja za primere naravnih in drugih nesreč. V nadaljevanju jih bodo seznanili s sistemom opazovanja, obveščanja in alarmiranja pri nas, predstavili jim bodo tudi sistem opazovanja ob nesreči z jedrskimi snovmi s posebnim poudarkom na vzvodih za posredovanje ob jedrski nesreči. Ob koncu obiska v Sloveniji si bo češka delegacija ogledala še Center za obveščanje RS in Regijski center za obveščanje Ljubljana.
Poleg URSZR in ICZR bodo gostje obiskali še ljubljansko poklicno gasilsko brigado.
Vir:URSZR

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2590