Požar na železniški postaji v Domžalah podtaknjen

Datum 16.4.2007 12:07:28 | Kategorija: Mimogrede

Ponedeljek, 16.04.2007 ob 09:35

Domžale - Na železniški postaji Domžale je v soboto okoli 3. ure zjutraj zagorelo, požar pa je povzročil veliko škodo v prometnem uradu in v čakalnici. Policisti so z ogledom kraja požara in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil požar podtaknjen, povzročena materialna škoda pa je ocenjena v višini 120.000 evrov.

Dejanja je osumljenih šest Domžalčanov, starih 15 in 18 let, štirje pa 16 let. Po podatkih policije, so osumljeni vlomili v notranjost zgradbe, od koder so odnesli osebna računalnika, monitorja ter manjšo vsoto menjalnega denarja, nato pa so zanetili požar, ki se je razširil po vseh prostorih v pritličju in uničil vso opremo.

Prestopnike našli še isti danMladim prestopnikom so policisti istega dne v popoldanskem oz. večernem času odvzeli prostost in jih na podlagi zakona o kazenskem postopku pridržali. Danes jih bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Požar ni uničil signalnovarnostnih naprav
Kot so že v nedeljo navedli na Slovenskih železnicah, požar ni uničil signalnovarnostnih naprav, ki so bistvene za odvijanje železniškega prometa. Njihovi delavci so v soboto in nedeljo preizkusili njihovo delovanje, posebna komisija pa je po nedeljskem uradnem tehničnem pregledu potrdila, da delujejo brezhibno.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2577