Policisti našli vzrok torkovega požara v Kranju

Datum 11.4.2007 21:42:50 | Kategorija: Slovenija

Sreda, 11.04.2007 ob 16:30

Kranj - Kranjski kriminalisti so danes nadaljevali z ogledom kraja torkovega požara v mizarski delavnici na območju bivšega Tekstilindusa v Kranju.

Pri tem so ugotovili, da je do požara prišlo v zgornjem delu srednje mizarske delavnice, kjer je lesen silos. Glede na to, da je v zelo kratkem času začelo intenzivno goreti in se kaditi, je največja verjetnost, da je zagorelo v notranjosti silosa v katerem je bilo pet kubičnih metro žagovine, oziroma v filtrskih vrečkah, na katerih je bil fin lesni prah.
Kot so pojasnili kriminalisti kranjske policijske uprave, bi bil lahko vzrok za nastanek požara kakšen iskreč delec v odsesovalni cevi ali pa iskrenje v notranjosti ventilatorja, zaradi stika rotorja in kovinskega ohišja. To se lahko zgodi, če kakšen večji kos lesa pride v ventilator in se zagozdi med lopatice rotorja. Ventilator pa je v času izbruha požara deloval, saj je eden izmed delavcev delal na krožni žagi.
Tuja krivda je izključenaGlede na dejstvo, da so bili v tem času v mizarski delavnici samo tam zaposleni delavci in da drugih oseb ni bilo, je tuja krivda povsem izključena. Kriminalisti bodo zato o požaru podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju.
Torkov požar je sicer po nestrokovni oceni povzročil za 400.000 evrov materialne škode. Pogoreli so streha mizarske delavnice in materiali, uničeni pa so tudi stroji. Samostojni podjetnik in lastnik Boris Vehovec, ki je tako ostal brez mizarske delavnice, je danes pojasnil, da še ne ve, kako se bo lotil čiščenja pogorišča in prenove, saj bo potrebno vse postaviti na noge. V uteho mu je le, da je bila delavnica zavarovana.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2557