Razglasili veliko požarno ogroženost na Goriškem

Datum 11.4.2007 21:04:04 | Kategorija: Slovenija

Velika požarna ogroženost na ožjem Goriškem
Nova Gorica - Na območju Mestne občine Nova Gorica od danes velja velika požarna ogroženost. Na predlog občinskega štaba civilne zaščite jo je zaradi zaradi sušnega obdobja in pogostih požarov v naravi razglasil župan Mirko Brulc.

Tako je na celotnem območju občine do preklica prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj ter puščati ali odmetavati goreče in druge predmete oziroma snovi, ki lahko povzročijo požar, so sporočili z novogoriške občine.

Prepoved bodo s pomočjo požarnih straž nadzirala prostovoljna gasilska društva iz Nove Gorice, Čepovana in Dornberka, kasneje pa se bodo v nadzor vključili tudi aeroklubi, ki bodo ogrožena območja opazovali iz zraka, so pojasnili na občini.

V času prepovedi kurjenja bodo gasilci enkrat do dvakrat dnevno prevozili območje novogoriške občine ter osebe, ki ne bodo upoštevale predpisov požarne ogroženosti, po potrebi opozorili oz. jih prijavili policiji ali inšpektoratu za požarno varnost. Hkrati bodo očistili zaraščene požarne poti, so še dodali. (STA/Foto BOBO)

vir: siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2556