Požar v Kranju povzročil za okrog 400.000 evrov škode

Datum 10.4.2007 21:09:59 | Kategorija: Slovenija

torek, 10.04.2007 ob 20:01

Kranj - Požar, ki je dopoldan izbruhnil v mizarski delavnici na območju bivšega Tekstilindusa ob Savi v Kranju, je po nestrokovni oceni povzročil za približno 400.000 evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Kranj, kjer zaenkrat še ne vedo, kaj je požar povzročilo.

Po zbranih obvestilih je tuja krivda za izbruh obsežnega požara, ki ga je obvladalo in pogasilo 140 gasilcev, izključena. Ogled kraja požara, ki so ga pogasili šele pozno popoldan, pa se bo nadaljeval v sredo. Komisija sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Kranj je zaenkrat z zbiranjem obvestil in ogledom kraja požara ugotovila, da je izbruhnil v zgornjem delu mizarske delavnice, kjer se nahaja silos za žagovino. Nato pa naj bi se hitro razširil na celoten prostor,
ostrešje mizarske delavnice in lakirnico.
Protipožarni zid preprečil še večjo katastrofo
Betonski protipožarni zid, ki poteka vzdolžno ob delavnici, katere tlorisna površina je 1000 kvadratnih metrov, je preprečil, da bi se ogenj razširil na sosednje objekte v večjem industrijskem središču ob nekdanji proizvodnji hali Tekstilindusa. Medtem so streha mizarske delavnice, material in stroji v osrednjem delu delavnice v celoti pogoreli.
Sprva so na kraj požara prispeli kranjski poklicni gasilci, ki so se jim postopno pridružili tudi gasilci prostovoljnih društev. Tako je obsežen požar gasilo kar 140 gasilcev iz 16 prostovoljnih gasilskih društev v mestni občini Kranj in Gasilske reševalne službe Kranj.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2554