Železo zaprlo cesto

Datum 29.3.2007 13:50:20 | Kategorija: Slovenija

Lokalna cesta med Hraščami in Razdrtim je bila včeraj zjutraj zaprta več ur. Promet je ustavil tovor odpadnega železa, ki se je na cesto vsul s prevrnjene prikolice.

HRUŠEVJE  Tovornjak je trčil v hišo, prikolica pa se je prevrnila na bok

Prevrnjen tovornjak je v Hruševju za nekaj ur povsem zaprl promet 

Nesreča se je zgodila ob 6.38. Takrat je 27-letni voznik iz okolice Sežane peljal tovorno vozilo s priklopnikom, na katerem je bilo naloženo odpadno železo. Med vožnjo iz Postojne proti Razdrtemu je v Hruševju, v levem ostrem ovinku, izgubil oblast nad vozilom. Priklopnik se je prevrnil na desni bok, vlečno vozilo pa je treščilo v stanovanjsko hišo, v kateri je 71-letni domačin še spal. Tovor je popadal s prikolice, del je priletel tudi v vetrobransko steklo osebnega avtomobila, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljala 22-letna voznica iz Hrašč.

Nekaj kovinskih kock stisnjene pločevine, težkih približno pol tone, je priletelo tudi v garažna vrata stanovanjske hiše, vendar vrat niso prebile, tako da gospodar ni bil v nevarnosti.

V Hruševje so takoj prihiteli policisti, reševalci in postojnski prostovoljni gasilci, ki so pomagali reševalcem. Kraj so protipožarno zavarovali, odklopili akumulator in posuli cesto. Iz tovornjaka je stekla tudi manjša količina plinskega olja.

Voznik tovornjaka se je v nesreči laže poškoodval, odpeljali so ga v ljubljanski klinični center. Na vozilih in stanovanjski hiši je nastala večja škoda, natančnejše ocene pa včeraj še ni bilo. Regionalna cesta skozi Hruševje je bila zaradi odstranjevanja posledic, dvigovanja tovornjaka in pospravljanja tovora, zaprta več kot štiri ure, vse do enajstih. SP

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2519