Brez strehe nad glavo

Datum 13.3.2007 4:57:33 | Kategorija: Svet

Po včerajšnjem požaru v stanovanjski hiši v solkanskem predelu Panjakovo je brez strehe nad glavo ostala petčlanska družina, za katero so predstavniki civilne zaščite poiskali začasno namestitev. Ogenj naj bi izbruhnil v kopalnici, domnevno zaradi napake na peči.
 

SOLKAN  Ogenj se je razširil iz kopalnice

Ogenj se je prek lesenega stropa razširil na ostrešje

Severnoprimorski center za obveščanje je gasilce alarmiral okoli poldneva. Na kraj so odhiteli novogoriški poklicni gasilci in njihovi prostovoljni kolegi iz Nove Gorice, Dornberka in Šempetra. Približno 25 gasilcev je imelo nekaj težav pri dostopu do stanovanjske hiše, v kateri je izbruhnil požar, saj so morali zaradi nizkega “velba” vozila pustiti pred dvoriščem hiše. S prenosnimi lestvami in cevmi so nato prišli do zgornjega nadstropja, kjer je najprej zagorelo v kopalnici, nato pa se je ogenj prek lesenega stropa razširil na ostrešje. Poveljnik novogoriške gasilske enote Simon Vendramin nam je pojasnil, da so morali zaradi tleče izolacije odstraniti ostrešje in nato tudi leseni strop. Petčlanska družina je tako ostala dobesedno pod milim nebom, razmere v spodnjem stanovanju pa so bile že včeraj take, da so lahko stanovalci prespali doma. Za drugo družino je civilna družina priskrbela začasno namestitev, o trajnejši rešitvi se bodo pogovorili v prihodnjih dneh.

Po doslej znanih podatkih naj bi zagorelo zaradi napake na pečki v kopalnici. Stanovalcev takrat, na srečo, ni bilo doma. SP

http://www.dnevnik.si/novice/fotogalerije?sortby=title&orderby=asc&date=2007-03-13&x=44&y=4

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2474