Zdravnica opremila postonjske gasilce

Datum 1.3.2007 8:36:10 | Kategorija: Slovenija

Z novim reanimacijskim kovčkom bodo še učinkovitejši

Postojnski gasilci so od torka bogatejši za reanimacijski kovček, ki jim ga je podarila zasebna zdravnica dr. Sonja Garmuš Bezek iz pivške ambulante. Kovček bodo spravili v predorsko vozilo, s katerim najpogosteje posredujejo ob hujših prometnih nesrečah na avtocesti.

“Danes je žal tako, da si moramo del sredstev, s katerimi prostovoljno rešujemo življenja, priskrbeti sami. Prošnjam se največkrat odzovejo le tisti, ki cenijo in poznajo delo gasilcev in dr. Sonja Garmuš Bezek je nedvomno med tistimi, ki najbolje poznajo naše delo,” se je ob sprejemu novega reanimacijskega kovčka v torek v Pivki zahvalil poveljnik PGD Postojna Boštjan Triler.
Zasebna zdravnica dr. Sonja Garmuš Bezek iz splošne ambulante v Pivki se je z veseljem odzvala na prošnjo postojnskih gasilcev in jim kupila reanimacijski kovček s kisikovo jeklenko z reducirnim ventilom, dihalnim balonom, maskami, nosnimi katetri, aspiratorjem in drugim drobnim materialom. 700 evrov vreden kovček je plačala sama.
Kovček bodo gasilci namestili v predorsko vozilo, v katerem imajo že kar spodobno količino opreme za za prvo pomoč, saj je vozilo namenjeno prav reševanju v hujših prometnih nesrečah bodisi v predorih ali na odprtih cestah. Dr. Garmuš Bezek se poleg rednega dela v ordinaciji redno vključuje tudi v dežurstva nujne medicinske pomoči v Postojni, kjer velikokrat skupaj z gasilci pomaga na terenu. “Za uporabo kisika ni nobenih kontraindikacij, zato bodo gasilci kovček lahko uporabili pri vseh vrstah reševanj; pri oživljanju, poškodovanih, zastrupljenih in nenadno obolelih,” je poudarila ob predaji kovčka.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2440