Izognili so se tragediji na avtocesti - posnetek

Datum 22.2.2007 11:14:55 | Kategorija: EvropaTovornjaku na avtocesti Zagreb - Split je pred predorom počila turbina, kar je imelo za posledico veliko dima. Ker voznik po njegovih besedah tega pred vstopom v predor ni opazil, je zapeljal vanj in samo srečnemu naključju gre zahvala, da ni prišlo do nesreče.
Če bi samo eden od voznikov, ki so vstopili v predor menjal postajo na radiu ali pisal SMS na mobitelu, bi se zadeva lahko končala tragično.
Zaradi okvare je tovornjak je za sabo puščal velike količine dima, vendar je kljub temu 11. januarja vstopil v 740 metrov dolg predor na avtocesti Zagreb - Split.
Dim je do te mere zmanjšal vidljivost, da si vozniki, ki so vozili za tovornjakom najprej niso upali nadaljevati vožnje.
Ustavili so se na vhodu in na srečo niso trčili.
Hitrost v predoru je omejena na 80 kilometrov na uro, vendar je tovornjak za pot potreboval več kot minuto. Po izhodu tovornjaka se je iz predora še nekaj časa kadilo.
Vozniki, ki so vozili za tovornjakom so se pojavili šele po štirih minutah, kar potrjuje izrazito slabo vidljivost v predoru. Dim je sprožil protipožarni alarm, zato so se aktivirali tudi gasilci
Iz centra na Sv.
Roku so prišli v šestih minutah in se na izhodu iz predora srečali z voznikom tovornjaka. Ta je trdil, da dima ni opazil, dokler ni zapeljal v
Bristovac. Čeprav se sliši neverjetno, glede na močan veter, ki ni redkost na tem delu avtoceste, to ni nemogoče, so povedali na
Hrvatskim autocestama.
Kakorkoli, ta primer je samo opozorilo vsem, ki se vozijo po avtocesti, da morajo biti maksimalno pozorni in paziti na ostale udeležence v prometu, saj je delček sekunde dovolj, da se izognejo tragediji.

Posnetek si lahko ogledate s klikom na spodnjo povezavo:
http://www.youtube.com/watch?v=ZxdwNKAP808

vir: www.24sata.comNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2413