Krvodajalska akcija

Datum 9.10.2004 13:31:35 | Kategorija: Slovenija

Navedek:
GASILSKA ZVEZA
ZAGORJE OB SAVI
Kidričeva 11a
1410 ZAGORJE
(03) 56 64 474
fax (03) 56 68 445
E-mail: gz.zagorje@slo-kabel.siDatum: 30. 09. 2004


GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE
REGIJSKI SVET ZASAVJA


Zadeva: KRVODAJALSKA AKCIJA

Zagorje je zibelka organiziranega krvodajalstva. V Zagorju se je pred dobrimi 51 leti ta humana aktivnost, kot prva v Sloveniji, začela v organizirani obliki. Takrat ( 9. marca 1953) je v organizaciji občine Zagorje ob Savi, sindikatov in rdečega križa darovalo kri devet rudarjev, v naslednjih dneh se jim je pridružilo še preko 900 darovalcev.
Ni samo to razlog, da je letos vzniknila ideja, da gremo po poti svojih očetov tudi gasilke in gasilci naše zveze. Razlog je tudi v tem, da je gasilska organizacija tista humanitarna sila, ki po našem mnenju, najbolj organizirano in prostovoljno deluje na področju raznih humanitarnih dejavnosti. Zavedamo se, da je kri mnogokrat pomemben dejavnik pri ohranjanju življenj. Tudi sami s svojo dejavnostjo se iz dneva v dan izpostavljamo nevarnostim zaradi katerih bi lahko prišli v situacijo, da bi to nenadomestljivo tekočino potrebovali. Poznamo tudi potrebe naše regijske bolnišnice po krvi, verjamemo pa tudi, da je podobno tudi drugje v Sloveniji.
Zato predlagamo Gasilski zvezi Slovenije, da ob zaključku meseca varstva pred požari sproži pobudo po vseh gasilskih organizacijah v Sloveniji in da skupaj z Rdečim križem Slovenije speljemo to akcijo v korist državljank in državljanov Slovenije, kjer smo seveda vključeni tudi mi sami.
Obliko in način izvedbe prepuščamo vsakemu organizatorju, mi smo se odločili, da idejo o izvedbi akcije speljemo v okviru regije.
V prepričanju, da se vam bo ideja zdela zanimiva, vas lepo pozdravljava!

Na pomoč!


POVELJNIK GZ: Janez GROBOLJŠEK PREDSEDNIK GZ: Ivan Janez PAVŠEK

V vednost:
- Rdeči križ Slovenije
- Uprava republike Slovenije za zaščito in reševanje

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=239