V prometni nesreči umrl 55-letnik

Datum 6.2.2007 18:22:33 | Kategorija: Slovenija

Lendava - V Dolgi vasi se je danes ob 13.40 zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 55-letni pešec, poškodovani pa so bili še trije otroci.V prometni nesreči umrl 55-letnik

Lendava - V Dolgi vasi se je danes ob 13.40 zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 55-letni pešec, poškodovani pa so bili še trije otroci.


Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je 67-letni voznik osebnega vozila peljal iz smeri Lendave v smeri mejnega prehoda v Dolgi vasi, v blagem desnem ovinku pa je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na pločnik in trčil v 55-letnega pešca, nato pa še v skupino otrok, ki so ravno takrat na avtobusnem postajališču izstopili iz šolskega avtobusa.

Moški mrtev, dva otroka huje poškodovana

Moški, v katerega je vozilo trčilo najprej, je na kraju podlegel poškodbam. Poškodovani so bili tudi trije otroci, dva predvidoma huje, tretji pa lažje. Vse poškodovane otroke so z reševalnim vozilom odpeljali v soboško bolnišnico, kjer so ostali na zdravljenju. Po prvih ugotovitvah noben med njimi ni v življenjski nevarnosti.

Kraj nesreče sta si ogledala tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Zaradi prometne nesreče pa je bila cesta za dve uri popolnoma zaprta za promet. Pomurske ceste so v letošnjem letu zahtevale že tretjo smrtno žrtev, so še sporočili iz murskosoboške policijske uprave.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2367