Trčenja ni zaznal

Datum 3.2.2007 8:06:47 | Kategorija: Slovenija

RAZDRTO Od zadaj v tovornjak
Gorenjski voznik osebnega avtomobila v četrtek zvečer ni imel sreče. Na avtocesti pri Razdrtem je med vožnjo od zadaj trčil v tovornjak, katerega romunski voznik sploh ni čutil trka in nadaljeval vožnjo.


Kot kaže, je 52-letni voznik iz okolice Bohinjske Bistrice med vožnjo po avtocesti od Razdrtega proti Postojni v četrtek okoli 22.30 spregledal tovornjak. Dohitel ga je in silovito trčil vanj. Romunski voznik tovornjaka tega sploh ni opazil in je nadaljeval z vožnjo proti Ljubljani, Gorenjec pa je z razbitim avtom obtičal na voznem pasu.

Na kraj nesreče so kmalu prihiteli postojnski gasilci, ki so voznika skupaj z reševalci rešili iz objema pločevine. Voznik ni znal povedati, kako je dohitel tovornjak in ga zadel, bil pa je tudi v šoku. Odpeljali so ga v postojnski zdravstveni dom. Po podatkih policije je voznik utrpel lažje poškodbe.

Medtem so ljubljanski policisti na Lomu izsledili in ustavili romunski tovornjak, v katerega se je Gorenjec zaletel. 22-letni romunski voznik jim je povedal, da trka sploh ni čutil in je nemoteno nadaljeval vožnjo proti Ljubljani.

V nesreči je nastalo za približno 300 evrov škode, voznik avtomobila pa si je prislužil obdolžilni predlog. Policisti so mu odredili tudi strokovni pregled, ki bo pokazal, ali je morda vozil pod vplivom alkohola.
Namesto da bi ga prehitel, je v tovornjak silovito trčil

Vir:PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2358