Požar v slovenskih otroških jaslih v Trstu

Datum 2.2.2007 9:23:48 | Kategorija: Evropa

V edinih otroških jaslih v Trstu, kjer je učni jezik slovenščina, je v noči na četrtek izbruhnil domnevno podtaknjen požar in močno poškodoval prostore.
 Gre za slovensko sekcijo jasli Semidimela, ki jo obiskuje 17 otrok. Ogenj je delno poškodoval tudi italijanske otroške jasli La Nuvola.

Gasilce in policijo je okoli 4.30 poklical mimoidoči, ki se je vračal iz službe in je opazil dim. Gasilci so ugotovili, da se je ogenj razplamtel v sobi, kjer ponavadi spijo otroci slovenske sekcije jasli. Zublje so pogasili in tako preprečili, da bi se ogenj razširil še na druge prostore. Preiskovalci ne izključujejo namerne povzročitve požara, saj so v spalnici za otroke slovenskih jasli ugotovili, da so bile posteljice zbrane sredi sobe, medtem ko so ponavadi razporejene drugače. Neznanci pa so z vsebino protipožarnih jeklenk pomazali in poškodovali prostore italijanske sekcije jasli Semidimela.


Foto: Natalija Jurše
Preiskovalci ne izključujejo namerne povzročitve požara, saj so v spalnici za otroke slovenskih jasli ugotovili, da so bile posteljice zbrane sredi sobe, medtem ko so ponavadi razporejene drugače.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2347