Pogrešanega našli mrtvega pod Blegošem

Datum 31.1.2007 19:57:07 | Kategorija: EvropaPo tem ko so policisti gorske enote, gorski reševalci in gasilci na območju Blegoša neuspešno iskali 26-letnega Marjana Kristana iz Dolenje Žetine v občini Gorenja vas-Poljane, so danes dopoldne teden dni pogrešanega planinca našli mrtvega pod Blegošem.
Pogrešanega našli mrtvega pod Blegošem
Po tem ko so policisti gorske enote, gorski reševalci in gasilci na območju Blegoša neuspešno iskali 26-letnega Marjana Kristana iz Dolenje Žetine v občini Gorenja vas-Poljane, so danes dopoldne teden dni pogrešanega planinca našli mrtvega pod Blegošem.

Pogrešanega je na poti od vrha Blegoša proti Leskovici našel domačin iz Martinj Vrha, ki ga je do trupla odpeljal Kristanov nemški ovčar, ki je bil prav tako vse od minule srede pogrešan.Zvesti nemški ovčar Reks, ki je v sredo spremljal Kristana na poti na Blegoš, se najmanj pet dni ni premaknil od svojega gospodarja, čeprav je ta zaradi podhladitve umrl že mnogo prej. Škofjeloški gorski reševalci, ki so umrlega prepeljali do obveščevalne točke na domačijo Andrejon v Gorenji Žetini, ugotavljajo, da je mladeniča na poti na Blegoš v izredno slabih vremenskih razmerah, saj je pred tednom dni na tem območju zapadlo kar 80 centimetrov snega, premagala utrujenost.

Čeprav so gorski reševalci in policisti pogrešanega iskali vse od srede do sobote tudi s pomočjo helikopterja, Kristana, ki je bil od uhojene poti odmaknjen približno 400 metrov, niso uspeli najti.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2344