V Gorenji vasi tovornjak povozil delavca

Datum 31.1.2007 17:17:52 | Kategorija: Evropa

Škofja Loka - V Gorenji vasi je 35-letni voznik tovornjaka za pobiranje smeti iz Žirov danes zjutraj pri vzvratni vožnji do smrti povozil 45-letnega delavca komunalnega podjetja.V Gorenji vasi tovornjak povozil delavca

Škofja Loka - V Gorenji vasi je 35-letni voznik tovornjaka za pobiranje smeti iz Žirov danes zjutraj pri vzvratni vožnji do smrti povozil 45-letnega delavca komunalnega podjetja.


Nesreča se je zgodila, ko je voznik tovornjaka vzvratno zapeljal v "slepo ulico", 45-letni delavec, ki je stal na stopnici na zadnjem delu vozila, pa si je hotel prižgati cigareto. Ker to ni mogel storiti z eno roko, je izpustil ročico za držanje in izgubil ravnotežje ter padel na tla v smeri proti srednjemu delu vozila. Voznik tovornega vozila padca ni opazil, zato je z vzvratno vožnjo nadaljeval toliko časa, dokler ga ni z vpitjem in mahanjem roke opozoril 22-letni sodelavec.

Kljub temu, da je voznik takoj nato zaustavil tovorno vozilo, je z zadnjim delom povozil delavca. Reševalci Zdravstvenega doma Gorenja vas so poškodovanemu takoj nudili prvo pomoč, vendar so bile poškodbe tako hude, da je zaradi njih umrl.

O delovni nesreči bodo policisti podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Kranju, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. (

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2343