Mariborski poklicni gasilci rešili samomorilca

Datum 26.1.2007 14:23:24 | Kategorija: Slovenija

Mariborski operativno-komunikacijski center je včeraj okoli 14.30 prejel dokaj nenavadno prijavo. Po telefonu jih je namreč poklical moški in povedal, da namerava skočiti z malečniškega mostu v reko Dravo. Med pogajalci so bili vključeni tudi gasilci.
V centru so nemudoma obvestili regijski center za obveščanje in ti mariborske poklicne gasilce, ki so s policisti odšli na kraj dogodka. Izvedeli smo, da naj bi jim moški povedal, da ima v domačem okolju probleme. Dodali pa so, da so take samoprijave oseb, bodisi da želijo le pritegniti pozornost ali si resnično kaj storiti, zelo redke, saj jih ni za več kot deset odstotkov.

Milan Robič, vodja izmene pri poklicnih gasilcih, je dejal, da so se na kraj odpeljali z dvema voziloma. Ena ekipa je bila na obrežju, če bi moški slučajno skočil, druga pa se je pridružila policistom in reševalcem na mostu.

"Moški, najverjetneje star med 30 in 40 leti, je stal na zunanji strani ograje, zato smo organizirali tako imenovano pogajalsko ekipo, v kateri so bili gasilec, policist in reševalec, ki se mu je nekoliko približala. Bližje je dovolil le gasilcu in ta mu je nekoliko odvrnil pozornost, da sta ga policist in reševalec lahko prijela," je dejal Robič in dodal, da so moškega kasneje prevzeli reševalci.

Višina malečniškega mostu nad strugo Drave naj bi bila po Robičevi oceni okoli deset metrov, tačas pa je v rečnem koritu zelo malo vode in večinoma kamenje.

vecer: http://www.vecer.si/vecer2007a/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2007012605164081Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2329