Hel-air bo do petka vložil še tožbo zoper vlado

Datum 22.1.2007 21:33:35 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana - Letalska šola Hel-air iz Maribora je 18. januarja na mariborsko tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper ministra za zdravje Andreja Bručana.

Hel-air bo do petka vložil še tožbo zoper vlado

Ljubljana - Letalska šola Hel-air iz Maribora je 18. januarja na mariborsko tožilstvo vložila kazensko ovadbo zoper ministra za zdravje Andreja Bručana.


Najkasneje v petek pa nameravajo vložiti še kazensko ovadbo zoper podpisnika tistih sprememb uredbe o organiziranju, opremljanju in usposabljanju sil za zaščito, reševanje in pomoč, po katerih je bila za novega prevoznika helikopterske nujne medicinske pomoči določena Avto-moto zveza Slovenije (AMZS), je za STA povedal direktor Hel-aira Peter Breznik.

Breznik: Če tožb ne bodo uspešno rešene, "gremo v Evropo"

Po Breznikovih besedah, so o kršitvah na področju helikopterske nujne medicinske pomoči obvestili tudi kabinet predsednika republike Janeza Drnovška in Policijsko upravo Maribor. V kolikor njihove tožbe ne bodo uspešno rešene v Sloveniji, "gremo v Evropo", je poudaril Breznik.


Spomnimo:

Kot je znano, je vlada 11. januarja sprejela spremembe uredbe o organiziranju sil za zaščito, po katerih bodo izvajalca helikopterske nujne medicinske pomoči izbrali z mednarodnim javnim razpisom. Vlada bo oddala tudi koncesijo za izvajanje helikopterskih prevozov. Po novem AMZS ni več edini, vnaprej določeni izvajalec helikopterskih prevozov.

Tako od 13. januarja pa vse do izbire novega izvajalca na javnem razpisu helikopterske prevoze nujne medicinske pomoči izvaja letalska policijska enota slovenske policije. Nalogo omenjena enota opravlja na enak način in z isto opremo, kot sta že pred lanskim 1. decembrom, ko sta reševanje začela opravljati AMZS in Flycom, te helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč izvajali Policija in Slovenska vojska. (STA/Foto BOBO)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2318