Storilec še ni znan

Datum 22.1.2007 11:58:32 | Kategorija: Slovenija

Preiskava o požigu v gradu Smlednik še poteka. Kriminalisti so si ogledali kraj požiga, podrobnosti še niso znane.

Preiskava o nedeljskem požigu v gradu Smlednik še poteka, zato po besedah tiskovne predstavnice Policijske uprave Ljubljana Martine Gramec o podrobnostih še ne morejo govoriti. Kot je pojasnila, so kriminalisti v nedeljo opravili ogled kraja, še vedno pa zbirajo obvestila, da bi našli storilca in ugotovili podrobnosti. Škodo bo po besedah Gramčeve ocenilo ministrstvo za kulturo, kjer pa danes dopoldne podatkov o nastali škodi še niso imeli.
Kot je znano, je v nedeljo zgodaj zjutraj zagorelo v eni izmed sob Lazarinijevega gradu v Smledniku, v katerem nihče ne prebiva. Ogenj je v prvem nadstropju popolnoma uničil viteško dvorano, veliko približno 10 krat 7 metrov, v katerem je zgorelo tudi več kosov dragocenega rustikalnega pohištva, klavir ter lesena tla. Dim pa je uničil stenske poslikave - freske. Po prvih ugotovitvah je bil požar podtaknjen, so v nedeljo sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje.
V prostoru, kjer je zagorelo, so bili predmeti velike zgodovinske vrednosti; lastniki gradu so jih hranili za bodočo muzejsko zbirko.

Pozar v Lazarinijevem dvorcu v Smledniku
Zagorelo je v eni izmed sob Lazarinijevega gradu v Smledniku (Foto: POP TV)

Pozar v Lazarinijevem dvorcu v Smledniku
Po prvih ugotovitvah je bil požar podtaknjen (Foto: POP TV)
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2314