V Avstraliji požar grozi Sydneyju

Datum 21.1.2007 14:59:09 | Kategorija: Svet

Nedelja, 21.01.2007 ob 14:11

Sydney - Avstralski gasilci se severno od Sydneyja borijo z velikim požarom, ki že ogroža naselja, zaradi požara pa so morali zapreti tudi eno tamkajšnjih večjih avtocest. Požar je izbruhnil na območju gore Ku-ring-gai, gasilci pa se bodo s požarom borili tudi ponoči, je povedal predstavnik za stike z javnostmi tamkajšnjih gasilcev Cameron Wade.

Požar gasilcem povzroča skrbi, saj bi se lahko močno razširil, je dejal Wade. Prebivalci Sydneyja se sicer soočajo z visokimi temperaturami, ki so dosegle do 40 stopinj Celzija, kot je dejal Wade, pa se temperature nekoliko že spuščajo.Medtem so dež in šibkejši veter omogočili odprtje avstralskega smučarskega središča Thredbo in nacionalnega parka Kosciuszko, ki so ju prejšnji teden zaradi požarne ogroženosti zaprli za turiste. Gasilci so še vedno pozorni in če se bo požarna nevarnost povečala, bodo park znova zaprli.

Požari še vedno ogrožajo zvezno državo Viktorijo

Dež je danes razveselil tudi jugovzhodno Avstralijo, ki se ubada s sušo, a požari zvezno državo Viktorija še vedno ogrožajo. Požari v Viktoriji so od 1. decembra lani, ko je izbruhnil prvi požar, do danes uničili že več kot 1,1 milijona hektarjev zemlje.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2310