V čelnem trčenju umrla mlada voznica

Datum 21.1.2007 9:39:08 | Kategorija: Slovenija

Na cesti med Mariborom in Vurberkom se je v sredo zvečer, bilo je nekaj minut pred 19.25, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 22-letna Nina Lešnik iz okolice Maribora.
V čelnem trčenju umrla mlada voznica
Foto: (Sašo Bizjak)
Po neuradnih podatkih naj bi bila za nesrečo kriva voznica mercedesa, policisti pa okoliščine še preverjajo.
Na cesti med Mariborom in Vurberkom se je v sredo zvečer, bilo je nekaj minut pred 19.25, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 22-letna Nina Lešnik iz okolice Maribora. V Zgornjem Dupleku sta nekaj sto metrov za mostom preko reke Drave v bližini znanega gostišča Splavar čelno trčila mercedes C220, ki ga je proti Mariboru vozila 30-letna Mariborčanka, in peugeot 206, ki ga je vozila Lešnikova v nasprotni smeri. Po neuradnih podatkih naj bi voznica mercedesa nenadoma zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v peugeota. Voznico peugeota so iz razbitin avtomobila morali izrezati, saj je od avtomobila ostal le zmečkan kup pločevine, zaradi hudih poškodb pa je dekle, ki bi prihodnji teden praznovalo 23. rojstni dan, umrlo na kraju nesreče. Med vožnjo 22-letnica ni bila pipeta z varnostnim pasom. Sopotnika v peugeotu, 16-letnega brata umrle voznice, so po nesreči odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. Lažje naj bi bila poškodovana tudi 30-letna voznica.

Policisti sicer natančnega vzroka nesreče, ki se je zgodila na delu cestišča, ki potekla v rahlem ovinku in po rahlem klancu navzdol, še niso ugotovili, zato prosijo vse priče nesreče, da pokličejo na številko 113 ali na Postajo prometne policije Maribor, Ptujska cesta 117, telefonska številka je 450 20 30.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2304