Močan veter terjal žrtve

Datum 19.1.2007 9:03:52 | Kategorija: Evropa

Vihar Kyrill zahteval že 29 žrtev
Dunaj - Vihar, imenovan Kyrill, ki divja po Evropi in ga spremljajo vetrovi z močjo hurikana, je v noči na petek dosegel Avstrijo in Češko in po zadnjih podatkih zahteval že najmanj 29 življenj.

Veter, ki je dosegal hitrosti od 140 do 200 kilometrov na uro, je v Avstriji odkril več kot sto hiš, zaradi poškodovane električne napeljave pa je brez elektrike ostalo več kot 130.000 gospodinjstev.Devet ljudi je umrlo v Veliki Britaniji, sedem v Nemčiji, o žrtvah pa poročajo še iz Francije, Češke in Nizozemske. V Avstriji poročajo o dveh huje poškodovanih osebah.

Deževje in veter sta povzročila tudi kaos v prometu. Več cest po Avstriji je bilo ponoči zaprtih, neprehodni so bili tudi nekateri mejni prehodi med Avstrijo in Češko. Zaradi podrtih dreves je bil moten tudi železniški promet, prav tako je bil oviran promet na letališčih.

Po Evropi je bilo odpovedanih več sto letalskih poletov in ladijskih plovb. V več mestih so odpovedali pouk.

S posledicami viharja se spopada na deset tisoče delavcev.

V Veliki Britaniji so namerili najmočnejši veter po letu 1990, nemški meteorologi pa so nemerili najmočnejšo nevihto v zadnjih petih letih. Vetrovi naj bi oslabeli, ko bodo dosegli Rusijo in Ukrajino. (SiOL/STA/Foto Reuters
)

vir: siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2293