Pogrešanega našli utopljenega

Datum 15.1.2007 9:06:24 | Kategorija: Slovenija

Ban: Policija ni obvestila potapljačev


Pogrešanega našli utopljenega

Ban: Policija ni obvestila potapljačev

Pripadniki ljubljanske podvodne reševalne službe so v Ljubljanici našli truplo 23-letnega Ljubljančana, pogrešanega od 27. novembra.

Vodja ljubljanskih podvodnih reševalcev Drago Ban je za MMC povedal, da so truplo v soboto po enournem iskanju ob 13. uri našli pri fužinski zapornici na desnem bregu Ljubljanice. Utopljeni je imel na sebi nahrbtnik, obtežen s kamni, je povedal Ban, ki je 15 let služboval kot policist. Pojasnil je, da se je oče utopljenca na potapljaško službo obrnil, ker se kriminalisti niso, kar je po Banovih besedah skrajno neobičajno.

Ban je povedal, da je bilo truplo v vodi dalj časa, zato za zdaj sklepajo, da je šlo za samomor, saj na njem ni vidnih znakov nasilja, več pa bo pokazala obdukcija.

Kot že rečeno, je potapljaško reševalno službo o izginotju 23-letnika obvestil njegov oče, čigar predvideni scenarij se je, glede na to, da je mladenič ob odhodu od doma 27. novembra lani vzel le prazen nahrbtnik, izkazal za točnega. Policija naj bi ob prvotni prijavi izginotja mladeniča preiskala Golovec, potapljaške reševalne enote pa menda ni pozvala k morebitni razširitvi iskalne akcije na vodno območje.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2266