Popoldne leti policija Ljubljana | 12.1.2007 | STA/

Datum 12.1.2007 12:15:51 | Kategorija: Slovenija

Podjetje Flycom bo popoldne prenehalo z nujnimi helikopterskimi prevozi. To nalogo bo nato opravljal policijski helikopter.

Resevalni helikopter

V Flycomu so do javnega razpisa pripravljeni opravljati helikopterske prevoze (Foto: POP TV)
Flycom bo popoldne do 17. ure še opravljal helikopterske reševalne prevoze, je za 24ur.com potrdil direktor podjetja Roman Bernard. Povedal nam je, da bo po tej uri helikopterske reševalne prevoze prevzela policija. Ta naj bi enega svojih helikopterjev namenila zgolj v reševalne namene, zato ga bodo tudi dodatno opremili. Na Flycomu so že pred tem dejali, da so pripravljeni delati do javnega razpisa, če bi jim plačali vsaj stroške.
Letalska šola Hel-air iz Maribora pa je v četrtek napovedala, da bo danes vložila tožbo zoper vlado in kazensko ovadbo zoper ministra za zdravje Andreja Bručana.Vlada je v četrtek sprejela spremembe uredbe o organiziranju sil za zaščito, reševanje in pomoč, po katerih bodo izvajalca helikopterske nujne medicinske pomoči izbrali z mednarodnim javnim razpisom. Vlada bo oddala tudi koncesijo za izvajanje helikopterskih prevozov. Po novem Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) ni več edini, vnaprej določeni izvajalec helikopterskih prevozov.
Helikopter

Letalska šola Hel-air bo zaradi preteklega dela tožila vlado in zdravstvenega ministra Bručana (Foto: POP TV)


Vlada bo do izbire izvajalca po mednarodnem razpisu zagotovila "polno opremljen helikopter Slovenske policije z vso potrebno medicinsko reševalno opremo, ki bo na razpolago ves čas", je v četrtek povedal minister za zdravje. Glede na to, da je Flycom že pred tem napovedal, da bo danes popoldne prenehal leteti, se je vlada odločila za tako vmesno rešitev, dokler ne bo zaključen mednarodni razpis.
Kljub četrtkovi odločitvi vlade pa letalska šola Hel-air še vedno namerava tožiti vlado in ministra Bručana zaradi preteklega dela, je v četrtek povedal direktor Peter Breznik. Vložila bo tudi kazensko ovadbo zoper podpisnika dosedanje spremembe uredbe o organiziranju sil za zaščito, po kateri je bila za novega prevoznika helikopterske nujne medicinske pomoči določena AMZS.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2251