Več nesreč zaradi megle

Datum 11.1.2007 9:35:47 | Kategorija: Slovenija

Na primorski avtocesti je zaradi megle prišlo do naleta vozil. V Izoli pa se je zgodila hujša prometna nesreča.

V sredo, 10. januarja, ob 17.20 uri so policisti Policijske uprave Koper prejeli več klicev, da je na avtocesti med Senožečami in Razdrtim zaradi goste megle prišlo do naleta več vozil. Kot so sporočili policisti, je bila zaradi goste megle vidljivost zmanjšana le na par metrov. Na razdalji nekaj metrov so se res zgodile tri prometne nesreče, na srečo pa se je zvila le pločevina.

Kasneje, nekaj minut po 22. uri, se je v samaforiziranem križišču v Izoli zgodila huda prometna nesreča, v kateri so se tri osebe huje telesno poškodovale. 24-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Kopra je vozil po glavni cesti iz Kopra. V semaforiziranem križišču je zavil levo proti Industrijski ulici in pri tem izsili prednost Izolčanu, vozniku drugega osebnega avtomobila, ki je vozil od Belvederja proti Kopru, so ugotovili prometniki.

Vozili sta trčili, pri čemer so bili huje poškodovani povzročitelj, voznik drugega vozila in njegov sopotnik. Odpeljali so jih v izolsko bolnišnico, kjer jih zdravijo. Zoper povzročitelja bodo policisti vložili kazensko ovadbo.


Istega dne se je v popoldanskem času na lokalni cesti na relaciji med Postojno in Uncem pripetila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. 71-letni voznik osebnega avtomobila iz Rakeka je zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča z vozilom zapeljal izven vozišča, kjer se je prevrnil na bok, so sporočili policisti. V nesreči se je 70-letna sopotnica lažje poškodovala. Materialna škoda znaša približno 3.000 evrov. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

nalet vozil na gorenjski avtocesti
Zaradi goste megle je bila vidljivost zmanjšana na par metrov, zato je prišlo do več nesreč (simbolična fotografija). (Foto: Dare Čekeliš

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2243